Formanden har ordet

Nu er sommeren ved at være ovre – hvis man ellers kan siger, at den har været her;-) Det har været en blandet fornøjelse. Det er begrænset, hvor meget vi har fået set solen.  Det bliver derfor spændende at se, hvordan det vil påvirke vort småvildt. Det er dog min egen fornemmelse, at der har været rigtig mange harer her i foråret.

En af de seneste nyheder på Danmarks Jægerforbunds hjemmeside, er en historie om, at man i Holland vil indfange og gasse en halv million gæs. Det lyder helt vildt i mine ører., når der i Danmark skydes godt 62.000 ! Det er da synd og skam, at al den gode mad skal gå til spilde. Samtidigt har der jo været iværksat en forvaltningsplan med henblik på, at reducere bestanden  af kortnæbbede gæs fra 80.000 til 60.000 individer, og det lyder til, at det er lykkedes på bare 1 år – Der er godt nok meget, jeg ikke forstår. Jeg er dog ikke i tvivl om, at der er blevet flere gæs og ikke mindst af bramgæs – så lad os få længere jagttid på gæs og også jagttid på bramgåsen!

Men nu tilbage til vores egen lille andedam. I foreningen har vi mange arrangementer her i løbet af efterår, så jeg vil opfordre jer til at møde op – Det er langt sjovere, at lave arrangementer, hvis der kommer nogen.

Knæk og bræk
Hans Topholm