Jagt med Naturstyrelsen

Den 13. november 2014 var vi inviteret til jagt af Naturstyrelsen Himmerland i Rold Skov. Det skulle vise sig at blive en spændende dag, hvor vi fik set det meste af skoven og fik oplevet dens dyreliv på nært hold.

Parolen startede klokken 9.00, og derefter kørte vi mellem såterne i kortege. Klapperne ankom først og blev strategisk placeret af vildtkonsulent Ivar Høst. Derefter blev jægerne fordelt.

Første såt endte med et par fasaner og rådyr. Der var god stemning, og de heldige blev lykønsket. Desværre var ingen af Limfjordsjægernes to udsendte blandt de heldige. Kristian havde medbragt vores nye medlem, Tue, som indtil videre har været bruger af foreningens pramme. Men det var hans første skovjagt.

Vores nye jæger fandt jagten spændende, selvom han ikke skød noget. Det største chok for ham var nok i virkeligheden prisen på skovpatronerne, som ligger mellem 400 og 600 kr. Da det chok havde lagt sig, var han rigtig glad for at være med og opleve skovjagt for første gang.

Da alle såterne var gået igennem, og mørket trængte sig på, var det tid til vildtparade. En ræv, fire rådyr og fire fasaner blev det til. Rygtet lyder, at det godt kunne være blevet til en del snepper også, men de var for hurtige for alle. Eller der var noget galt med skovpatronerne, trods prisen. Vi kan nok blive enige om, at det sidste må være tilfældet.

Den største chance, Limfjordsjægerne havde for at nedlægge et bytte, opstod på sidste såt. Et rådyr sneg sig langsomt væk fra klapperne. Kristian så det gå lige så stille forbi vores nye jæger Tue, som ikke opfangede det. Han havde set to rådyr tidligere, men dette her var for snedigt for en nyslået jæger.

Vi kørte hjem efter en rigtig god dag. Rold skov er et fantastisk flot område, og jagten blev afholdt til alles fulde tilfredsstillelse. Tak for denne gang.

Tue Jepsen