Rådyrtærte opskrift

2 pers: 4 minitærter

Rådyrfyld

  • 500 gram rådyrfars
  • 100 gram bacon i tern
  • 1 stk. løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 100 gram svampe (champignon)
  • 50 gram spidskål
  • 1 spsk. hvedemel
  • ½ dl. rødvin
  • 1 spsk. tyttebærmarmelade
  • 1 tsk. timian
  • 1 stk. basilikum
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær løg i små tern og svits det i en gryde i olivenolien
  2. Tilsæt rådyrfarsen og bacon i gryden og svits
  3. Tilsæt gradvist mel, så det absorberes og tilsæt så rødvin.
  4. Skær svampe og spidskål i små tern og tilsæt dem til gyden
  5. Tilsæt tyttebærmarmelade og krydderier
  6. Smag til med salt og peber

Tærtedej

  • 2 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 50 gram grahamsmel/rugmel
  • 350 gram hvedemel
  • 150 gram blødt smør

Fremgangsmåde

  1. Rør vand, salt og grahamsmel/rugmel sammen
  2. Tilsæt smør og hvedemel og rør sammen til dejen er ensartet og samlet
  3. Læg dejen på køl i 1 time (så den er lettere at rulle ud)
  4. Del dejen i to stykker (bunde og ’låg’) og rul den ene del ud på et meldrysset bord
  5. Beklæd tærteformene med dejen
  6. Prik huller med en gaffel i tærtebundende
  7. Forbag tærtebundende i ovnen ved 200 grader i 5 minutter
  8. Fyld tærterne med rådyrfyldet
  9. Rul den anden del af tærtedejen ud med en kagerulle
  10. Skær cirkler på størrelse med formen ud i dejen og læg dem som låg på de fyldte tærter
  11. Pres kanten på tærterne ned i tærteformen med en gaffel og lav små huller i midten
  12. Bag tærterne i ovnen ved 200 grader i 25 minutter til de er gyldne

Kan med fordel serveres med kartofler og sovs (brun eller peber).

Monica Topholm