Råge-debut

Fredag den 15. maj var jeg på min første rågeregulering hvor jeg skulle stifte bekendtskab med en, for mig, ny jagtform. Vi mødtes i Mølleparken hvor der først blev holdt parole og derefter var jægerne fri til at gå rundt i hele området for at jage rågeunger. Jeg havde forventet at det ville være en let jagtform da fuglene jo "bare" skulle på kornet, men det blev hurtigt tydeligt at det svære i jagten er at få øje på fuglene. Efter en time hvor hverken jeg eller min jagtkammerat havde skudt (eller for den sags skyld set noget) lød der endelig et skud fra min kammerat som havde fået den første råge. Humøret var højt og der gik ikke længe før det blev min tur. Rågen var på kornet og efter en dyb vejrtrækning trykkede jeg af. Fuglen faldt til jorden men blev ved med at ligge og blafre så jeg måtte gøre det sidste arbejde med hænderne. Da jeg er nyjæger har jeg endnu ikke den store erfaring, så det at skulle aflive den med hænderne var ikke den sjoveste oplevelse, men det skulle selvfølgelig gøres.

Resten af formiddagen fik jeg "kun" skudt én råge mere, men jeg var godt tilfreds. Efter paraden måtte de enkelte jægere tage fugle med hjem - da jeg ikke vidste hvad jeg skulle stille op med dem lod jeg mine ligge.

Mandagen efter var jeg heldig at blive inviteret med endnu en gang og her var vi igen i området ved Mølleparken. Denne gang var det om aftenen hvilket gjorde det endnu mere svært at få øje på rågerne i træerne, da det var dunkelt og kontrasterne derfor ikke var så store når man kiggede op i trækronerne. Alligevel fik jeg denne gang tre stk. med hjem til paraden. Modsat den første jagt måtte vi denne gang ikke tage rågerne med hjem, da de skulle bruges til et kommunalt arrangement i Østerådalen dagen efter. Her deltog jeg også og var med til at klargøre rågebryststykker som blev tilberedt over bål. Det var et perfekt arrangement for mig, da jeg kunne få vist af erfarne jægere hvordan man skulle flå rågen for derefter at skære bryststykkerne ud og jeg tænkte at jeg nu var klar til at tage råger med hjem næste gang jeg skulle på jagt.

Igen var jeg heldig at blive inviteret med på en rågeregulering et par dage senere. Denne gang i et lille stykke skov i Godthåb hvor Limfjordsjægerne er blevet spurgt af en boligforening om vi vil hjælpe med at regulere råger. Vi var tre mand afsted og denne gang fik jeg mange. Om det var fordi jeg er blevet bedre til at spotte dem eller om det var held må stå hen i det uvisse, men faktum er at jeg til sidst holdt op med at tælle hvor mange jeg havde skudt. I de timer vi var der fik vi i alt 17 rågeunger og denne gang tog jeg nogle af dem med hjem.

Tre dages rågeregulering, øm nakke og en masse gode jagtoplevelser senere kan jeg kun sige at jeg er klar igen hvis muligheden skulle byde sig.

Christian Frost

Billede

Billede

Billede

Billede